Съюзът на леярите към ББКМ стана член на Европейската асоциация на леярите/CAEF/


 

Скъпи колеги,

Бих искал да честитя на всички леярски фирми присъединяването на България към страните-членки на Европейската асоциация на леярите/CAEF/.

На състоялата се на 29.05.2015 г. в Истанбул среща на Съюзът на леярите към ББКМ беше официално приет за пълноправен член.

На срещата присъстваха представители на 17 държави, чиито браншови организации са членове на CAEF:

България, Белгия,  Хърватия, Финландия, Франция, Унгария, Италия, Норвегия, Полша, Португалия, Словения, Испания, Германия, Швеция, Швейцария, Великобритания и Турция.

         На срещата бяха обсъдени редица въпроси от общи интерес, като разходите за енергия и работна заплата, цените на суровините, производствен капацитет и обучение.

         Президент на CAEF за 2015 година, избран на ротационен принцип, ще бъде г-н М.Акдаш, представляващ Турския леярски съюз.

        С решението си за присъединяване на Съюза на леярите CAEF отдава заслужено признание за постиженията и развитието на леярския бранш в България. Същевременно, това дава редица нови възможности, свързани с достъпа до информация, технологично нау-хау и цялостен бенчмаркинг. В светлината на днешната динамична геополитическа и икономическа ситуация, леярските фирми в България заемат полагащото им се място редом до своите колеги в Европа.

       От изключителна важност сега е по какъв начин родните фирми ще се възползват от възможностите, предоставени от това членство, както и как ще бъдат посрещнати предизвикателствата, свързани с него.

Вероятно повечето леяри днес се питат:

Какво следва?

Какво да можем да очакваме?

Каква помощ можем да получим за решаване на наболелите проблеми?

Скъпи колеги, с настоящето се надявам да поставя началото на една плодотворна обща дискусия и обмен на идеи, които да помогнат за изграждането на стратегия, гарантираща успешното посрещане предизвикателствата пред бизнеса и разгръщане на потенциалните възможности, разкрити пред леярския бранш в България.

Информацията за събитието беше любезно предоставена от г-н Милко Миланов, председател на Съюза на леярите към ББКМ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s